over zonnestraal

Een aantal jaren geleden benaderde een familielid mij of ik er over na wilde denken of ik de begrafenis van zijn vrouw zou willen fotograferen. Doorslaggevend was voor mij het besef dat ik hier iemand echt mee kon helpen. Het gaf een waardevolle betekenis aan wat ik als fotograaf voor een ander kan betekenen.
Een aantal jaren later is dit voor mij de hoofdreden om Zonnestraal te starten.

Met een uitvaartreportage kan ik nabestaanden helpen aan een waardevolle herinnering aan de dag van de uitvaart van een dierbare. Een dag die men veelal in een roes beleefd.
Discreet en respectvol, met gevoel voor sfeer en detail, maak ik op gepaste afstand een beeldverslag van het afscheid.

De fotoreportage is een middel om een herinnering aan het afscheid te bewaren. Het zal u de gelegenheid geven om op een later moment terug te kijken, wanneer ú daar behoefte aan heeft. Allerlei details die in verloop van tijd uit de herinneringen vervagen kunnen via deze weg teruggehaald worden.
Daarnaast kunnen de foto’s bekeken worden door mensen die niet aanwezig konden zijn bij de uitvaart of als aandenken dienen voor kinderen die nog te jong waren om het gebeuren als herinnering op te slaan.

"De foto's zijn voor ons een warm en waardevol aandenken aan de dag van de crematie en de overledene zelf.”

Adriaan

over de fotograaf

Na het voltooien van de studie fotografie aan de St. Joost academie in 2002 ben ik gestart als zelfstandig ondernemer. In de daaropvolgende jaren heb ik mij gericht op mijn kunstenaarschap in de fotografie en heb daarnaast foto-opdrachten gedaan. In 2008 - 2010 heb ik anderhalf jaar de master opleiding fotografie gevolgd aan de St. Joost academie in Breda. In 2013 ben ik gestart met Zonnestraal. U kunt mijn andere fotografie werk vinden op www.anoukpaulissen.com